Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2020
Izjave za javnost 2020
13. oktober 2020

Pismo, ki smo ga poslali predsedniku vlade Janezu Janši.

Zadeva: Predlog zakona o Javni agenciji RS za trg in potrošnike in Javni agenciji RS za finančne trge

Spoštovani predsednik vlade g. Janez Janša,

s tem pismom izražamo veliko zaskrbljenost v zvezi z reorganizacijo nadzornikov trga, saj smo le iz javnih medijev izvedeli, da se pripravlja zakonodaja, s katero se bo spremenil celoten sistem nadzornikov trga. Za učinkovito varstvo potrošnikov je namreč izrednega pomena, da so vsi regulatorji trga neodvisni organi in da je njihovo delovanje usklajeno z evropskimi predpisi in prakso. Ta temeljna načela morajo biti spoštovana pri vsakem spreminjanju zakonodaje, prav tako smo prepričani, da morajo biti načrtovane spremembe zaradi posledic na delovanje regulatorjev nujno predhodno usklajene s stroko na relevantnih področjih.

Iz javnih medijev izhaja, da takšnega usklajevanja ni bilo, zato predlagamo, da se predlagane zakonske spremembe dajo v širšo javno razpravo in omogoči vsem deležnikom in strokovni javnosti, kamor spada tudi naša organizacija, da podajo svoja mnenja o načrtovanih spremembah.

S spoštovanjem,

Zveza potrošnikov Slovenije Breda Kutin, predsednica

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA