Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2019
Izjave za javnost 2019
23. avgust 2019

Pomoč pri spoštovanju najnovejše potrošniške zakonodaje prispeva k bolj živahnemu enotnemu trgu, tako za potrošnike kot podjetja. Učinkovito varstvo potrošnikov je zelo odvisno tudi od trgovcev oziroma njihovega poznavanja potrošniške zakonodaje. Med podjetji, ki danes delujejo v EU, je več kot 99 % majhnih in srednje velikih podjetij.

Projekt "Consumer Law Ready", ki ga vodi Evropska potrošniška organizacija (BEUC) v sodelovanju z gospodarsko zbornico v Bruslju (Eurochambers) in Evropskim združenjem obrtnikov, malih in srednjih podjetij (UAPME), pri izvedbi pa sodelujejo tudi številne evropske potrošniške organizacije, tudi Zveza potrošnikov Slovenije, je s ciljem priprave številnih koristnih informacij in gradiv o temeljnih pravicah potrošnikov vzpostavila spletno stran www.consumerlawready.eu. Stran je tudi v slovenskem jeziku.

Več infomacij najdete na www.consumerlawready.eu

Na spletni strani www.consumerlawready.eu lahko podjetniki poiščejo informacije s petih ključnih področij: (1) predpogodbene dolžnosti informiranja, (2) pravica do odstopa od pogodbe, (3) odgovornost za napake na blagu, (4) nepoštene poslovne prakse in nepošteni pogodbeni pogoji ter (5) alternativno in spletno reševanje sporov. Ob zaključku vsakega programa oz. modula pa lahko podjetniki izpolnijo test in tako preverijo svoje znanje.

Na ZPS vse podjetnike vabimo k obisku spletne strani www.consumerlawready.eu, s pomočjo katere lahko izboljšajo svoje znanje o osnovnih pravicah potrošnikov in poskrbijo za skladnost svojega poslovanja s potrošniško zakonodajo. V prihodnje načrtujejo tudi delavnice, na katerih bodo obravnavali posamezna področja iz programa Consumer Law Ready, odprte bodo za posameznike iz malih in srednjih podjetij.

Projekt Consumer law ready podpirata Evropska komisija in Evropski parlament.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA