Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2018
Izjave za javnost 2018
04. oktober 2018

Študentje se pogosto nezdravo prehranjujejo, predvsem sta problematična ritem prehranjevanja in število dnevnih obrokov. 

Primanjkuje pa jim znanja o zdravem načinu prehranjevanja, kar bi jim tudi olajšalo izbiro zdravih in uravnoteženih obrokov. Zaradi pomanjkanja časa in kuharskih veščin so restavracije, ki ponujajo obroke na bone, večinoma prva izbira študentov za glavni obrok v dnevu.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije smo zato skupaj z Mladinsko zvezo brez izgovora v okviru programa ŠTUDENT – VEŠ KAJ JEŠ, ŠTUDIRAM, HRANO PREMIŠLJENO IZBIRAM, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, pripravili nekaj predlogov za ponudnike subvencionirane študentske prehrane, kako lahko (še) izboljšajo ponudbo.

Predlogi so rezultat vizualne in kemijske analize izbranih obrokov.

Preberite:

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA