Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2018
Izjave za javnost 2018
09. maj 2018

Vljudno vabljeni na okroglo mizo Ali je dvojna kakovost izdelkov dejstvo – kaj novi evropski paket pravic pomeni za potrošnika?´.

Dogodek bo potekal v

ponedeljek, 21. maja 2018 ob 11.00 uri
v Maxi klubskem salonu v Ljubljani (Trg republike 1, 1. nadstropje).

Z gosti:

  • Dr. Igor Šoltes, evropski poslanec (Skupina Zelenih/ESZ),
  • Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije,
  • Matjaž Guček, vodja sektorja za živila, krmo in zdravila, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

bomo iskali odgovore, zakaj sta na pogled enaka izdelka iste blagovne znamke v različnih državah EU lahko različne kakovosti ter ali lahko nedovoljene trgovinske prakse in dvojno kakovost izdelkov učinkovito odpravimo z novim paketom pravic za potrošnike, ki ga je aprila predstavila Evropska komisija. Ta cilja na okrepitev potrošniške zakonodaje, še zlasti po odmevnih aferah Dieselgate in Facebook, ko je šlo za zavestno zavajanje potrošnikov in zlorabo osebnih podatkov.

Evropski parlament obenem pripravlja Resolucijo o neenaki kakovosti izdelkov na notranjem trgu, s katero želi opozoriti na dejstvo, da je enak dostop do visokokakovostnega blaga na enotnem trgu dejanska pravica vseh evropskih državljanov.

Okroglo mizo bo vodila urednica gospodarskega uredništva STA Urška Kristan Kastner.

Udeležba je brezplačna. Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na http://bit.ly/dvojna_kakovost
V primeru dodatnih vprašanj nam lahko pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vljudno vabljeni!

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA