Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izjave za javnost 2018
Izjave za javnost 2018
07. maj 2018

ZPS se pridružuje zaskrbljenosti in nasprotovanju Združenja Frank, zaradi napovedanega programa izobraževanja civilnih sodnikov, kamor je uvrščeno tudi predavanje o kreditih v švicarskih frankih, predavatelj pa je avtor pravnega mnenja, ki je bilo pripravljeno in uporabljeno kot dokazno gradivo bank v sporih s kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih.

Strinjamo se z Združenjem Frank, da se s tem daje nedopustna prednost samo eni pravdni stranki, da lahko svoje argumente, ki jih zagovarja v odprtih sodnih postopkih, predstavi sodnikom, ki odločajo, ali bodo odločali v sporih o kreditih v švicarskih frankih. Takšno izobraževanje sodnikov postavlja utemeljen dvom v nepristranskost sodstva in se zato pridružujemo zahtevi, da se to predavanje umakne iz programa izobraževanja.

Na ZPS ob tej priložnosti ponovno pozivamo k sistemski rešitvi afere s švicarskimi franki. Ker banke niso pripravljene na sporazumno rešitev, je potrebna zakonska rešitev problema, ki bo oškodovanim potrošnikom omogočila pošteno odplačilo najetega kredita. Pričakujemo, da bo rešitev tega problema ena izmed prioritet nove vlade.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA