Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

24. julij 2018

V vročih poletnih dneh telo potrebuje več tekočine kot običajno. Za potešitev žeje sta najbolj primerna voda in nesladkan čaj, velikokrat pa posežemo tudi po različnih brezalkoholnih pijačah. Nizkoenergijske pijače, ki so na prvi pogled podobne vodi, saj so brezbarvne, na trgovskih policah pa jih najdemo poleg ustekleničenih vod, pogovorno jim pravimo "voda z okusom", so med Slovenci zelo priljubljene. V tokratnem tržnem pregledu smo zato preverili, kaj vsebujejo in ali so primerna zamenjava za vodo. V povprečju bi z eno pollitrsko nizkoenergijsko pijačo zaužili kar 19 gramov sladkorja oziroma štiri kocke in pol. 

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA