Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

08. maj 2018

Okus po sladkem je zagotovo med bolj priljubljenimi, sladko imamo radi že ob rojstvu, tudi v odrasli dobi je sladek okus med najbolj priljubljenimi, pogosto ga povezujemo z občutkom ugodja in sreče. Sladila so se kot nadomestek sladkorja na trgu pojavila že pred časom, v primerjavi s sladkorjem pa k hranilni vrednosti živil prispevajo zelo malo ali skoraj nič energije. Predstavljamo pijače in živila s trgovskih polic in pišemo o tem, kako lahko takšne izdelke prepoznate in opozarjamo, da morajo deklaracijo še posebej pozorno prebrati sladkorni bolniki. Proizvajalci živil jih v svoje izdelke namesto sladkorja dodajajo zato, da bi bili izdelki videti kot "bolj zdrava" izbira. Pa so res?

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA