Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

26. marec 2018

"Na škatlah z jajci opažam različne napise v zvezi z rejo kokoši nesnic. Jasno mi je, kaj pomenita `baterijska reja´ in `hlevska reja´, kakšna pa je razlika med `prosto rejo´ in `ekološko rejo´ kokoši? Takšna napisa sta tudi na mesu piščancev."

Prosta reja in ekološka reja imata skupno le to, da imajo kokoši in piščanci prost prehod iz kurnika na prosto. Prosta reja, pri kateri so živali krmljene s konvencionalnimi krmili, je uvedena zaradi dobrobiti živali. Zahteve za ekološko rejo pa so ostrejše: več prostora za živali, tako v kurniku kot tudi na prostem, ekološka krma in omejitve pri uporabi veterinarskih zdravil za zdravljenje živali.

Avtorica: Marjana Peterman

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA