Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. julij 2017

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije,Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje kmetijskih in živilskih
podjetij, in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Sekcija živilskih dejavnosti so na Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vložile skupno vlogo za zaščito "slovenske potice" kot zajamčene tradicionalne posebnosti.

Zaščita kot zajamčena tradicionalna posebnost pomeni, da se zaščiti receptura ali način proizvodnje ali tradicionalne surovine. Sama proizvodnja takšnega zaščitenega proizvoda ni geografsko omejena.

Samo proizvajalci, ki bodo želeli proizvajati potice pod zaščitenim imenom "slovenska potica", se bodo morali za proizvodnjo le-teh certificirati pri neodvisnih certifikacijskih organih, ki jih je imenovala Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Proizvajalci, ki se ne bodo certificirali, bodo za svoje proizvode lahko še naprej uporabljali imena kot so npr. potica, orehova potica, pehtranova potica, ipd.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA