Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

26. avgust 2016

"Kupil sem prehransko dopolnilo in doma ugotovil, da je že potekel rok uporabnosti, napisan na embalaži. Izdelek sem odnesel nazaj v trgovino, tam pa mi je prodajalec dejal, da ni z izdelkom nič narobe in da velja dopolnjeni člen pravilnika, ki za tovrstne prehrambne izdelke podaljšuje rok uporabe še za dva meseca po izteku datuma, ki je napisan na izdelku. Povedal mi je tudi, da je informacija o uporabnosti izdelka tudi še po izteku roka objavljena na njihovem spletnem mestu (sam je nisem našel) in da je zato cena izdelka znižana za 14 %. Poudariti želim, da me prodajalec ob nakupu ni opozoril ne na pretečeni rok niti na informacijo na spletu in tudi ne na to, da je cena izdelka znižana. To se mi zdi nedopustno. Kaj menite vi?"

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA