
- Podrobnosti
Hrustljava skorjica in nežna sredica v sebi skrivata marsikaj. Ob jutranji kavi ali pa kar tako se prileže hrustljav in dišeč rogljiček. Najboljši je sveže pečen, polnjen z marmelado ali s čokolado, zelo priljubljena je tudi različica brez polnila, ki pa mora imeti bogato aromo po maslu. Ko v bližini ni odprte pekarne, nas rešijo zamrznjeni rogljički za dopeko, ki jih v dobrih 30 minutah spečemo v domači pečici.
Preverili smo ponudbo zamrznjenih rogljičkov z mareličnim nadevom in maslenih rogljičkov za dopeko, ki jih ponujajo večji trgovci – Mercator, Spar, Hofer, E. Leclerc in Tuš. Ponudbe je sicer kar nekaj, a večino izdelkov, tudi trgovskih znamk, proizvede le en proizvajalec, Pekarna Pečjak. Kljub temu niso vsi narejeni po enaki recepturi, največje razlike so v številu aditivov, ki se giblje od enega pa vse do 13.
Vsebina le za člane ZPS
Če ste član, vstopite
Pozabljeno geslo?Postani član
paket INTERNET
4 x 14,48 € / leto
Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.
Več o članstvu