Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

19. november 2020

Hrustljava skorjica in nežna sredica v sebi skrivata marsikaj. Ob jutranji kavi ali pa kar tako se prileže hrustljav in dišeč rogljiček. Najboljši je sveže pečen, polnjen z marmelado ali s čokolado, zelo priljubljena je tudi različica brez polnila, ki pa mora imeti bogato aromo po maslu. Ko v bližini ni odprte pekarne, nas rešijo zamrznjeni rogljički za dopeko, ki jih v dobrih 30 minutah spečemo v domači pečici.

Preverili smo ponudbo zamrznjenih rogljičkov z mareličnim nadevom in maslenih rogljičkov za dopeko, ki jih ponujajo večji trgovci – Mercator, Spar, Hofer, E. Leclerc in Tuš. Ponudbe je sicer kar nekaj, a večino izdelkov, tudi trgovskih znamk, proizvede le en proizvajalec, Pekarna Pečjak. Kljub temu niso vsi narejeni po enaki recepturi, največje razlike so v številu aditivov, ki se giblje od enega pa vse do 13.

Masleni rogljički
EPId'Or Marque Repère, masleni rogljički
Finest bakery (Hofer), francoski rogljički masleni
Finest Bakery (Hofer), mini francoski rogljiči masleni
Pekarna Pečjak, mini masleni rogljiči
Spar preminum, francoski masleni rogljički

Masleni rogljički z mareličnim nadevom
Finest bakery (Hofer), francoski rogljički z mareličnim nadevom 
Finest bakery (Hofer), mini francoski rogljički z mareličnim nadevom 
Minute (Mercator), francoski rogljički z mareličnim nadevom
Pekarna Pečjak, francoski rogljički z mareličnim nadevom
Spar, mini rogljički z mareličnim nadevom
Tuš, rogljički z marelično marmelado


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA