Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

08. september 2020

Ponudba arašidovih namazov na policah naših trgovin je vsako leto večja, izdelki pa se razlikujejo predvsem po tem, ali vsebujejo le arašide ali tudi dodatke – olje, sladkor in sol. Zagotovo so najboljša izbira tisti, pri katerih med sestavinami ne boste našli zapisanega drugega kot: "100 % arašidi".

V tržni pregled smo zajeli 16 arašidovih namazov, ki smo jih kupili pri večjih trgovcih v Ljubljani (dm, Eurospin, E.Leclerc, Hofer, Lidl, Mercator, Müller, Spar, Tuš), pregledali smo njihovo sestavo in označbe na embalaži. Le pet izdelkov vsebuje samo arašide, dvema je dodana sol, dvema poleg soli še sladkor, drugi pa vsebujejo tudi različna rastlinska olja, največkrat hidrogenirano palmovo olje. Vse dodatne sestavine so v takem izdelku popolnoma nepotrebne, saj arašidi sami po sebi vsebujejo veliko maščobe in so tudi brez soli in sladkorja, le s suhim praženjem, zelo okusni.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA