Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

04. avgust 2020

Objavljen je odpoklic mesnega pripravka- piščančjega nabodala.

Podatki o živilu
Proizvajalec: Perutnina Ptuj d.d.
Ime: PP Piknik FIT NABODALCA
LOT: 1201863913
Opis pakiranja: predpakirano
Neto teža: 400 g
Rok uporabe: 29.7.2020

Vzrok odpoklica
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela vzorec mesnega pripravka – sveža piščančja nabodala. Rezultat analize je potrdil prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp.Enterica, serotip Infantis.

ZPS svetuje
Živilu je rok trajanja že potekel. V primeru, da imate to živilo zamrznjeno, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija: Perutnina Ptuj d.d.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA