Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2020
Odpoklici 2020
08. junij 2020

Objavljen je odpoklic postrežnega mletega mesa iz dveh trgovin Mercator.

Podatki o živilih

 • Ime: Mleto meso –mešano (svinjsko in goveje)
  Serija / LOT: 22
  Opis pakiranja: nepredpakirano, v vitrini mesnice
  Rok uporabe: 28.5.2020
  Proizvajalec: Mercator Hipermarket Slovenj Gradec

 • Ime: Mleto meso –mešano (svinjsko in goveje)
  Serija / LOT: 8
  Opis pakiranja: nepredpakirano, v vitrini mesnice
  Rok uporabe: 27.5.2020
  Proizvajalec: Mercator Supermarket Lendava

Vzrok odpoklica
UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela dva vzorca mletega mesa, v katerih je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp.Enterica.

ZPS svetuje
V obeh primerih je živilu rok trajanja že potekel. V primeru, da imate to živilo zamrznjeno, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija je simbolna

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA