Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

21. marec 2019

Objavljen je odpoklic piščančjega zrezka.

Podatki o živilu
Živilo: Gurman piščančji zrezki z bučnimi semeni
Neto količina: 600 g
Rok uporabe: 19.3.2019
Lot:1201608670
Proizvajalec: SI 71 ES Perutnina Ptuj d.d.

Vzrok odpoklica
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec mesnega pripravka z namenom preverjanja skladnosti z mikrobiološkimi kriteriji opredeljenimi v zakonodaji. V vzorcu začinjenega piščančjega mesa je bila potrjena prisotnost bakterije Salmonela spp. Živilo je glede na merila varnosti, ocenjeno kot neustrezno.

Ukrep
Proizvajalec je pričel s postopkom umika/dpoklica živila iz prometa. Potrošnikom svetujemo, da živilo vrnejo na mesto nakupa.

Živilo ob ustrezni termični obdelavi in pravilnem rokovanju sicer ne predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Perutnina Ptuj d.d.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA