Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2019
Odpoklici 2019
22. november 2019

Objavljen je odpoklic piščančjih nabodal.

Podatki o živilu
Ime živila: Piščančja nabodala
Lot: 9465
Porabiti do: 24.11.2019
Količina: 400g
Proizvajalec: Pivka d.d., Pivka, SI223ES
Vzorčeno v: Hipermarket E. Leclerc, Ljubljana

Vzrok odpoklica
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec piščančjih nabodal, v katerih je preverjala mikrobiološko varnost živila. Analiza izvedena v uradnem laboratoriju je pokazala na prisotnost bakterije Salmonella spp.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija: Pivka d.d.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA