Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
11. oktober 2018

Podjetje KZ Sevnica, z.o.o. je objavila odpoklic tlačenke iz prometa.

Podatki o živilu
Živilo: Tlačenka
Proizvajalec: KZ Sevnica, z.o.o. DE Grajske mesnine, Sevnica
Poreklo: Slovenija
Rok uporabe: 19.10.2018
Lot/serija: 18246

Vzrok odpoklica
Odpoklic je objavljen zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listerije monocytogenes, ki lahko zaužita z živilom predstavlja tveganje za zdravje ljudi. 

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kuili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Listerija
Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.

Fotografija je simbolna

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA