Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
12. september 2018

Podjetje Maksimum d.o.o. Ljubljana je objavilo odpoklic veganskih proteinov.

Podatki o živilu
Živilo: Vegan Protein, okus vanilijev makron
Poreklo: Belgija
Proizvajalec: QNT s.a., Belgija
Prodajalci: Maksimum d.o.o., Ljubljana, Tonja trgovina d.o.o., Ljubljana, Gemis d.o.o. Brežice, Trgovina in posredništvo Boštjan Renko s.p., Ptuj, Medikem d.o.o., Ravne na Koroškem
LOT: 1703972/2
Rok uporabe: 07/2020
Neto teža: 500 g

Vzrok odpoklica
V izdelku je neoznačen alergen mlečnih beljakovin, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje ljudi, občutljive na mlečne beljakovine. 

Zastopnik za Slovenijo, podjetje Maksimum d.o.o. se je iz preventivnih razlogov odločilo za začasni odpoklic ostalih veganskih proteinov, poleg okusa vanilijevega makrona še okus čokoladni mafin vseh lotov, dokler ne bo pridobilo dokazil o njihovi skladnosti.

ZPS svetuje
V primeru, da ste občutljivi na mlečne beljakovine, teh proteinov ne uživajte. Izdelek lahko vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupinine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine je živilo varno.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA