Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
19. marec 2018

Podjetje Lidl Slovenija je objavilo preventivni odpoklic živila Bio amarant iz prometa. 

Podatki o živilu
Živilo: Golden Sun Bio Organic Amarant
Proizvajalec: Estyria Naturprodukte GmbH
Poreklo: Avstrija
Prodajalec: Lidl trgovine
Rok uporabe: vsi roki uporabe
Neto teža: 500 g

Vzrok odpoklica
V okviru internih preverjanj živila so ugotovili prisotnost salmonele, ki lahko privede do prebavnih oz. želodčnih težav (salmoneloza).

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija: FSA

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA