Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

27. december 2017

Podjetje Mediacor je objavilo odpoklic olupljenih jabolčnih krhljev.

Podatki o živilu
Živilo: Jabolčni krhlji, olupljeni
Proizvajalec: Mediacor, d.o.o., Šmarje pri Jelšah
Poreklo: Slovenija
Rok uporabe: 30.12.2018
EAN koda: 3830000390620
Neto teža: 100 g
Pakiranje: Plastična vrečka

Vzrok odpoklica
Prisotnost neoznačenega alergena SO2, ki v izmerjeni količini predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov, občutljivih na sulfite (SO2).

ZPS svetuje
Zaradi dolgega roka upporabe je možno, da imajo potrošniki to živilo še doma. V primeru, da ste alergični na sulfite, tega živila ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na sulfite, je živilo varno.

Sulfiti in sulfati
Sulfite in sulfate uporabljajo kot  konzervanse in antioksidante, ker preprečujejo rast mikroorganizmov in plesni, hkrati pa preprečijo oksidacijo sadja; sadje zato ne potemni. V industrijski obdelavi sadje pred sušenjem večinoma `žveplajo´, in sicer tako, da ga zaplinijo ali pa pomočijo v žvepleno raztopino. Danes vemo, da lahko oksidacijo in s tem potemnenje sadja preprečimo tudi z namakanjem koščkov sadja, pripravljenega za sušenje, v 1 do 2 odstotni raztopini askorbinske kisline (vitamin C).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA