Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

07. november 2017

Posrednik je objavil odpoklic hidratacijskega napitka.

Podatki o živilu
Živilo: energijsko hidracijski napitek
Tržno ime: EnergySource (z okusom gozdnih sadežev)
Blagovna znamka: High5 
Serija – rok uporabe: L170218/1 – 12.06.2019 in L170218/2 – 13.06.2018
Pakiranje: 47 g zavitek; 2 obliki pakiranja: pakiranje z 12 zavitki; pakiranje, ki vsebuje med drugim tudi zgoraj navedeni zavitek
Posrednik: Topatlet, Samo Rakuša s. p., Jana Husa 21, 1000 Ljubljana, 041 362 191, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vzrok odpoklica
Nepopolno označevanje. V živilu je bila ugotovljena vsebnost sojinih in mlečnih beljakovin, ki predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne in sojine beljakovine. Na deklaraciji živila ni opozorila za potrošnike, da proizvod vsebuje mleko in sojo.

ZPS svetuje
V primeru, da ste alergični na mleko in sojo, tega živila ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso alergični na mleko in sojo, je živilo varno.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA