Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

05. julij 2017

Podjetje Ekolife Natura d.o.o. je objavilo odpoklic Olja črne kumine.

Podatki o živilu
Tržno ime: Ekološko in hladno stiskano Olje črne kumine
Vrsta izdelka: Olje črne kumine
Pakira in polni: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin
Poreklo: Turčija
Pakiranje: 250 ml steklenička
Lot: 0075
Uporabno najmanj do 30.1.2018

Vzrok odpoklica
Nosilec živilske dejavnosti je objavil odpoklic živila s trga, ker je bila v proizvodu ugotovljena presežena najvišja dovoljena vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov in benzo(s)pirena.

ZPSsvetuje
Zaradi dolgega roka uporabe je možno, da imajo potrošniki živilo še doma. Živila ne zaužijte, lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Potrošniki lahko več informacij dobijo pri podjetju Ekolife Natura (040 845 996, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH)
Policiklični aromatski ogljikovodiki se v telesu ne akumulirajo, vendar med presnovo nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni. Živila so lahko onesnažena s PAH iz zraka ali onesnažene vode. Pogosto je PAH v živilih posledica industrijske predelave živil (sušenje, dimljenje in segrevanje) in domače priprave živil (pečenje na žaru, praženje).

Fotografija: UVHVVR

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA