Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

25. januar 2017

Podjetje Lidl Slovenija je objavilo odpoklic Bio prosenih kroglic Barbecue okus, Circuss.

Dopolnjena informacija, 13. 2. 2017
Podjetje Lidl Slovenija je objavilo razširjen odpoklic Bio prosenih kroglic BARBECUE okus, Circuss, zaradi prisotnosti salmonele in sicer za vse roke uporabe. Prvi odpoklic omenjenega živila je bil objavljen le za lot z rokom uporabe 21.5.2017.

Podatki o živilu
Živilo: Bio prosene kroglice BARBECUE okus, Circuss
Prodajalec: Trgovine Lidl
Dobavitelj: Vincze - Staudt
Rok uporabe: 21.5.2017
Neto teža: 120 g

Vzrok odpoklica
Odpoklic so objavili zaradi suma prisotnosti salmonele v živilu.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija: UVHVVR

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA