Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Kaj jesti: lokalno in sezonsko poleti

Pomladi in poleti, ko se narava prebudi, vzcveti in obrodi, lahko na tržišču kupimo največ lokalno pridelanega sadja in zelenjave. Če kupujemo... 

Koencim Q10 v živilih in hrani

Nekoč so Q10 imenovali eliksir življenja, nato so nekaj časa mislili, da je to vitamin, danes pa vemo, da koencim Q10 v celicah skoraj vseh živ... 

Odgovorno pitje energijskih pijač

Priljubljenost energijskih pijač je tudi pri nas in predvsem med mladimi, celo med otroki, skrb vzbujajoča. Čeprav te pijače sodijo v kategorij... 

Z uravnoteženo prehrano naredimo največ za ...

Ker je vedno več mitov, kako se moramo prehranjevati, ki nam jih `prodajajo´ oglaševalci, kvazistrokovnjaki, smo na pogovor povabili doc. dr. Na... 

Živila, bogata z vlakninami

"Zdravnik mi je svetoval, naj zaradi svojega zdravstvenega stanja jem več vlaknin. Pojesti bi jih moral vsaj 25 do 35 gramov na dan, a konkretnih ... 

Zelenjava pozimi – ne pozabimo na ...

Zelenjava je pomembna za zdravo in pestro prehrano, nekateri potrošniki pa menijo, da je uporaba zamrznjene zelenjave v zimskem času in zgodaj sp... 

Kako prepoznamo svežo ribo?

Ko v ribarnici kupujemo ribe, se pogosto zanesemo na prodajalčevo trditev, da so ribe sveže, ujete praktično `včeraj´. Ali to drži, se lahko ... 

Lupina citrusov: za peko uporabite lupino ...

Zasledila sem objave v medijih, da je lupina citrusov strupena. Ne samo, da ni uporabna pri peki, tudi lupili naj bo jo v rokavicah. Je to res? Kaj... 

Medenjaki - nekoč tako priljubljeni, danes ...

Bliža se praznični čas in z njim veseli december. Ste morda že razmišljali, s katerimi dobrotami boste v prazničnem decembru obložili svojo ... 

Rdeče meso, da ali ne?

Rdeče meso lahko predstavlja tveganje za razvoj raka, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (SZO). Naša prehrana naj bo pestra, ra... 

O kisu

V vsakem gospodinjstvu sodi kis med osnovna živila, aroma in kislost ter njegove druge sestavine dajejo jedem posebno svežino. 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA