Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Kako prepoznamo svežo ribo?

Ko v ribarnici kupujemo ribe, se pogosto zanesemo na prodajalčevo trditev, da so ribe sveže, ujete praktično `včeraj´. Ali to drži, se lahko ... 

Kakovost živil 18. december 2015
Lupina citrusov: za peko uporabite lupino ...

Zasledila sem objave v medijih, da je lupina citrusov strupena. Ne samo, da ni uporabna pri peki, tudi lupili naj bo jo v rokavicah. Je to res? Kaj... 

Nezaželene kemikalije v čokoladi v ...

Danska potrošniška organizacija je v okviru nedavnega testa vsebnosti mineralnega olja v čokoladi v sedmih različnih adventnih koledarjih, ugot... 

Kakovost živil 14. december 2015
Medenjaki - nekoč tako priljubljeni, danes ...

Bliža se praznični čas in z njim veseli december. Ste morda že razmišljali, s katerimi dobrotami boste v prazničnem decembru obložili svojo ... 

Tržni pregled polnozrnatega kruha

V tokratnem tržnem pregledu smo pod drobnogled postavili polnozrnati kruh (pšenični, pirin in mešani), ki ni predpakiran. Ponudba v osmih večj... 

Kakovost živil 19. november 2015
Test mocarele

Ta mehki sir, nežnega okusa, ki se lupi v plasteh, pogosto spremlja italijanske jedi, pice, testenine, lazanjo in še bi lahko naštevali. Obogati... 

Rdeče meso, da ali ne?

Rdeče meso lahko predstavlja tveganje za razvoj raka, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (SZO). Naša prehrana naj bo pestra, ra... 

Kakovost živil 30. oktober 2015
O kisu

V vsakem gospodinjstvu sodi kis med osnovna živila, aroma in kislost ter njegove druge sestavine dajejo jedem posebno svežino. 

Kakovost živil 12. avgust 2015
Hranilna vrednost moke

Kakšna je razlika med hranilno vrednostjo navadne bele in polnozrnate moke? 

Vaniljev sladoled v kornetu

Korneti, ki jih kupimo v velikem, družinskem zavitku, so med bolj priljubljenimi poletnimi sladicami: tokrat smo tržni pregled posvetili prav nji... 

Kakovost živil 02. julij 2015
Test predpakiranih hrenovk

Še dobro, da obstaja gorčica ... smo pomislili, ko smo končali senzorično ocenjevanje hrenovk. In se vprašali, kje tiči razlog, da slovenski ... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA