Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Živila, bogata z vlakninami

"Zdravnik mi je svetoval, naj zaradi svojega zdravstvenega stanja jem več vlaknin. Pojesti bi jih moral vsaj 25 do 35 gramov na dan, a konkretnih ... 

Kakovost živil 13. januar 2016
Zelenjava pozimi – ne pozabimo na ...

Zelenjava je pomembna za zdravo in pestro prehrano, nekateri potrošniki pa menijo, da je uporaba zamrznjene zelenjave v zimskem času in zgodaj sp... 

Kakovost živil 06. januar 2016
Ponoven poziv ministru za kmetijstvo Dejanu ...

ZPS je pred novim letom, zaradi afere slovenski med, prek medijev pozvala ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana, da na več... 

Kako prepoznamo svežo ribo?

Ko v ribarnici kupujemo ribe, se pogosto zanesemo na prodajalčevo trditev, da so ribe sveže, ujete praktično `včeraj´. Ali to drži, se lahko ... 

Kakovost živil 18. december 2015
Lupina citrusov: za peko uporabite lupino ...

Zasledila sem objave v medijih, da je lupina citrusov strupena. Ne samo, da ni uporabna pri peki, tudi lupili naj bo jo v rokavicah. Je to res? Kaj... 

Nezaželene kemikalije v čokoladi v ...

Danska potrošniška organizacija je v okviru nedavnega testa vsebnosti mineralnega olja v čokoladi v sedmih različnih adventnih koledarjih, ugot... 

Kakovost živil 14. december 2015
Medenjaki - nekoč tako priljubljeni, danes ...

Bliža se praznični čas in z njim veseli december. Ste morda že razmišljali, s katerimi dobrotami boste v prazničnem decembru obložili svojo ... 

Tržni pregled polnozrnatega kruha

V tokratnem tržnem pregledu smo pod drobnogled postavili polnozrnati kruh (pšenični, pirin in mešani), ki ni predpakiran. Ponudba v osmih večj... 

Kakovost živil 19. november 2015
Test mocarele

Ta mehki sir, nežnega okusa, ki se lupi v plasteh, pogosto spremlja italijanske jedi, pice, testenine, lazanjo in še bi lahko naštevali. Obogati... 

Rdeče meso, da ali ne?

Rdeče meso lahko predstavlja tveganje za razvoj raka, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (SZO). Naša prehrana naj bo pestra, ra... 

Kakovost živil 30. oktober 2015
O kisu

V vsakem gospodinjstvu sodi kis med osnovna živila, aroma in kislost ter njegove druge sestavine dajejo jedem posebno svežino. 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA