Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Test: Instant juhe

Na splošno te juhe niso na najboljšem glasu, saj je pogosto slišati, da vsebujejo predvsem ojačevalce okusa in preveč soli, njihova hranilna v... 

Aditivi v živilih za otroke

Nekatera so pravi koktajl aditivov! Preverili smo vsebnost aditivov v izbranih živilih, ki so namenjena otrokom. In po opravljenem pregledu smo bi... 

Kranjske klobase

Certifikat še ne zagotavlja dobre kakovosti! V naših krajih kranjska klobasa prav gotovo sodi med zelo priljubljene mesnine, hkrati pa je to eno ... 

Kakovost živil 05. februar 2010
Kisla repa

Kisla repa je živilo, ki je pri nas tradicionalno prisotno na jesenskih in zimskih jedilnikih. Pred leti smo jo kupovali le na tržnicah ali nepos... 

Kakovost živil 20. december 2009
Privoščite si kozarec penečega!

S katero penino boste nazdravili ob polnoči? Na policah naših trgovin lahko opazimo množico penečih vin tako domačih kot tujih proizvajalcev. ... 

Kakovost živil 05. oktober 2009
Cvetlični med

Tokrat smo vzeli pod drobnogled cvetlični med. Preverili smo fizikalno-kemične in senzorične lastnosti 13-ih vzorcev, pa tudi pristnost medu, al... 

Test: Probiotični mlečni izdelki

Proizvajalci vabijo potrošnike k nakupu probiotičnih mlečnih izdelkov predvsem s poudarjanjem ugodnih učinkov na zdravje, na primer "krepi obra... 

Morski sadeži

Z eno izjemo vse v mejah dovoljenega! Onesnaženost okolja je vse večja, zato so lahko tudi v morski hrani zdravju škodljive težke kov... 

Kakovost že pripravljenih čevapčičev in ...

Sezona piknikov je tu. Čeprav ljudje na žarih "obračamo" vsa mogoča živila, pa so čevapčiči in pleskavice še vedno skoraj obvezni. Želeli... 

Kakovost živil 09. februar 2009
Kislo zelje

VIPov test! Kar daleč smo že zakoračili v zimski čas, z njim pa je v naših krajih tradicionalno povezano tudi uživanje kislega zelja. Pred le... 

Mikrobiološka ustreznost delikatesnih živil

Oporečna je kar tretjina vzorcev! V Sloveniji se število zastrupitev s hrano povečuje, zato smo preverili mikrobiološko ustreznost nekaterih de... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA