Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Aspartam na aspartam – lahko presežemo ...

V različnih medijih smo lahko prebrali številne prispevke, ki govorijo o tej sladki spojini, po elektronski pošti pa občasno zakrožijo sp... 

Naj si na kruh namažem maslo ali margarino?

Tako strokovnjaki kot laiki se sprašujejo, kaj izbrati: maslo ali margarino. A na sicer enostavno vprašanje ni mogoče odgovoriti enoznačno. Tak... 

Od kakava do čokolade

Le redki so ljudje, ki ne marajo čokolade. In zakaj je prav čokolada nekaj posebnega in tako primerno darilo? Zgodba od kakava do čokolade je os... 

Kakovost živil 12. december 2011
Koliko cimeta je še varno?

December je čas v katerem zaužijemo več živil in pijač, ki jim je dodan cimet. Govorice o domnevni škodljivosti kumarina v cimetu se pojavlja... 

Kakovost živil 02. december 2011
Test - predpakirane orehove potice

V času praznikov pri nas že kar tradicionalno ne sme manjkati potica, običajno orehova. Preizkusili smo 8 vzorcev predpakiranih orehovih potic. ... 

Antioksidanti v živilih

Beseda antioksidanti postaja vse bolj "čarobna", če pa je napisana na izdelku, je to skoraj zagotovilo za dobro prodajo. Nekateri antioksidanti n... 

Kakovost živil 15. november 2011
Želatina iz rastlin?

Našega člana je zanimalo, ali je lahko želatina iz rastlin. Tako so mu namreč pojasnili v prodajalni, kjer jo je kupil. 

Kakovost živil 03. november 2011
Test - margarine

Tehnologija proizvodnje margarine se nenehno izpopolnjuje in prilagaja potrebam potrošnikov. Kakovost in senzorične lastnosti različnih vrst mar... 

Kakovost živil 13. oktober 2011
Posoda za dezinfekcijo živil - jo sploh ...

Potrošnika je zanimalo naše mnenje o posodi M-FRESH, ki naj bi z ozonom dezinficirala in razstrupljala vsa živila (sadje, zelenjavo, meso, ...).... 

Plastika in živila

Nesporno je, da živimo v času plastičnih materialov, ki imajo kopico prednosti pred drugimi. So lahki, oblikujemo jih po želji in jih raztegnem... 

Kakovost živil 06. september 2011
Mleko iz mlekomata

Uživanje surovega mleka iz mlekomata je pri ljudeh vedno bolj priljubljeno, vse več pa je tudi pomislekov glede njegove higiene in varnosti. Prei... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA