Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Tržni pregled sadnih jogurtov z okusom ...

Lična embalaža sadnih jogurtov obljublja sadje, pogled na podatke na embalaži pa pokaže drugačno sliko. Verjetno nihče ne bi pomislil, da je ... 

Kakovost živil 14. november 2013
Test navadnih tekočih jogurtov

Navadni jogurt je glede na lastnosti živilo, ki ne bi smelo manjkati v naših hladilnikih. Preizkusili smo trinajst navadnih tekočih jogurtov in ... 

S pasterizacijo proti pokvarjenim živilom

Kaj imata skupnega pasterizirano mleko in pasterizirana mesnina? Oba sta termično/toplotno obdelana s pasterizacijo, s katero delno uničimo mikro... 

Kakovost živil 15. oktober 2013
Vsestranski in nepogrešljiv … Vitamin C

Človeško telo ne more proizvajati vitamina C, potrebuje pa ga za veliko funkcij, zato je nujno potreben za delovanje našega telesa. Za kaj vse n... 

So jetra res zdrava hrana?

Jetra so čistilni organ in po logiki ostanejo v njih ob usmrtitvi živali strupi, ki bi jih sicer izločila. ASo torej jetra zdrava hrana? 

Kakovost živil 01. oktober 2013
Test - mleto mešano meso

V mletem mešanem mesu so pogosto dodatki! Z njim lahko pripravimo številne jedi, zato ga kar pogosto kupujemo. Kupili smo osem vzorcev takega mes... 

Orehi in drugi oreščki

Oreščkom je skupno, da vsebujejo veliko vrst rastlinske maščobe koristnih za zdravje, vsebujejo skoraj toliko beljakovin kot meso, nekateri pa ... 

Kakovost živil 02. avgust 2013
Sladoled v gostinskih lokalih je varen

Tako so v okviru rednega nadzora ugotovili Zdravstveni inšpektorji. 

Kakovost živil 15. julij 2013
Kruh in Slovenci

Raziskava je tudi pokazala, da kruh pogosteje uživajo moški kot ženske, kruh iz polnozrnate moke pa vedno uživa največ oseb z višjo ali visok... 

Prehrana v tretjem življenjskem obdobju

Naša populacija se hitro stara. Z leti se, če hočemo ali ne, dogajajo tudi nekatere biološke, psihološke in socialne spremembe, ki med drugim ... 

Sladkor: rjavi ali beli?

V javnosti je pogosto slišati, da je rjavi sladkor bolj zdrav kot beli in da ima tisti, ki je pridobljen iz sladkorne pese, boljši okus kot tisti... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA