Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Test nerafiniranega bučnega olja

Izbira bučnega olja je velika, prav tako razlike v ceni. Kaj pa kakovost? V laboratoriju smo preverili kakovost osmih vzorcev nerafiniranega ... 

Kakovost živil 28. junij 2019
Pri 1/3 testiranih živil so razlike v ...

JRC, Skupno raziskovalno središče, je končno objavilo svojo dolgo pričakovano poročilo oziroma predstavitev rezultatov testiranja ocene pojava... 

Tržni pregled negaziranih brezalkoholnih ...

Predvsem otroci in mladostniki za žejo velikokrat posežejo po ledenem čaju. Čeprav ime pijače nakazuje, da gre za čaj in se nam zato morda zd... 

Kakovost živil 03. junij 2019
Omake za žar

Omake so se v zgodovini vedno uporabljale. Ko še ni bilo hladilnikov, so jih jedem dodajali kot konzervanse, tudi kot dodatek, s katerim so "zamas... 

Kakovost živil 23. maj 2019
Nadomestki mesa: zanima nas vaše mnenje

Zaradi težnje po zmanjševanju uživanja mesa in mesnih izdelkov nam živilska industrija ponuja vedno več različnih nadomestkov in imitacij mes... 

Test špagetov

Priprava testenin je hitra in preprosta, zato se pogosto znajdejo na naših jedilnikih. Na voljo so v različnih oblikah, a najbolj znani in prilju... 

Kakovost živil 11. april 2019
Kako izberemo kakovostno šunko?

Kako naredijo šunke v kosu, po čem se razlikujejo, kako izbrati kakovosten izdelek? Nekaj vprašanj o šunkah smo zastavili prof. dr. Tomažu Pol... 

Tržni pregled šunk v kosu

Pazite na kakovost pri izbiri in zmernost pri uživanju. Pečena v testu, kuhana ali le narezana poleg jajc in hrena? Zagotovo bo na velikonočni m... 

Kakovost živil 09. april 2019
Kako boste letos pobarvali pirhe?

Med velikonočnimi prazniki naše mize krasijo tudi pisani pirhi. Tehnik barvanja in okraševanja velikonočnih jajc je vsako leto več, zato smo p... 

Tržni pregled beljakovinskih ploščic

Kadar v naši vsakodnevni prehrani primanjkuje beljakovin, so beljakovinske ploščice priročna rešitev. Še posebej priljubljene so med športni... 

Akrilamid – kako se mu izogniti?

V živilih, ki vsebujejo veliko škroba, se pri kuhanju na visokih temperaturah, predvsem pri praženju, cvrtju in pečenju, tvori zdravju škodlji... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA