Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pazite na kakovost pri izbiri in zmernost pri uživanju. Pečena v testu, kuhana ali le narezana poleg jajc in hrena? Zagotovo bo na velikonočni mizi šunka. V tokratnem tržnem pregledu smo preverili, kakšni izdelki so na voljo na trgovskih policah in kako se med seboj razlikujejo.

Po vsebnosti beljakovin se med seboj precej razlikujejo - od 14 gramov do 35,3 grama na 100 gramov šunke. Cene pa se gibljejo od 4,69 do 27 evrov za kilogram. Cene izdelkov ne odražajo nujno kakovosti, saj samo po ceni ne moremo sklepati, ali imajo dodano vodo ali ne ter koliko aditivov vsebujejo. Med dražjimi je bila šunka, ki vsebuje le 72 odstotkov mesa.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA