Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

07. junij 2018

Na test smo uvrstili deset vzorcev svetlega piva lager tistih blagovnih znamk, ki jih potrošniki glede na rezultate ankete najpogosteje kupijo v trgovini. Prav vsa svetla piva na testu so se dobro odrezala, torej potrošnik z nakupom katerega koli med njimi ne more bistveno zgrešiti. Nekaj razlik med vzorci smo vseeno zaznali, predvsem pri senzoričnih in kemijskih lastnostih ter označbi, zato smo poleg najpogostejših ocen `dobro´ ali `zelo dobro´ podelili tudi nekaj `trojk´. Torej Laško ali Union, morda kakšno tretje? Preverite!


Argus
Berg König Premium
Heineken
Jelen
Kozel Premium
Laško Zlatorog
Mercator
Pittinger Premium
Staropramen Premium
Union


Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, smo tudi piva kupili kot običajni potrošniki. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Kemijske lastnosti (50 %)
Senzorične lastnosti (45 %)
Označevanje (5 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto ali kreditno kartico, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. 

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več