Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

07. november 2016

Vrednotenje industrijskih predpakiranih prehranskih izdelkov in pijač s "semaforjem" je prva uvedla britanska Food Standard Agency. Ugotovili so, da je za potrošnike takšen prikaz vsebnosti sladkorja, maščobe in soli v prehranskih izdelkih najprimernejša in najenostavnejša oblika informacije. Proizvajalci pa se še vedno zelo upirajo označevanju s semaforjem, zato smo leta 2010 v Zvezi potrošnikov Slovenije stvar "vzeli v svoje roke" in pripravili poseben spletni portal, ki potrošnikom pomaga odkriti prehranski profil posameznega živila. Prepričani smo, da marsikdo med vami že dobro pozna spletni portal www.veskajjes.si .

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA