Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Riž - katerega izbrati?

Brušeni, nebrušeni, dolgozrnati, "parboiled", divji, bio ..., seveda govorimo o rižu. In kateri naj ima pri zdravem prehranjevanju prednost? 

Brezmesni piknik, malica ali kosilo? - ...

Bliža se sezona piknikov, kjer bo marsikdo, ki ne uživa mesa, posegel po nadomestkih mesa. Vsem, ki so se odrekli mesu ali pa želijo njegovo už... 

Kakovost živil 16. avgust 2019
Kapusnice: raznovrstne, bogate s hranili, ...

Kapusnice (Brassica oleracea) so del velike družine križnic (Brassicaceae), v svetu najpomembnejše družine zelenjadnic. Vsem dobro znani predst... 

Kakovost živil 05. avgust 2019
Naj nam mikrobi ne pokvarijo poletnega ...

Mikrobe ali mikroorganizme (bakterije, plesni in kvasovke, viruse itd.) najdemo povsod, v in na rastlinah, živalih in ljudeh, v zemlji, vodi in zr... 

Test nerafiniranega bučnega olja

Izbira bučnega olja je velika, prav tako razlike v ceni. Kaj pa kakovost? V laboratoriju smo preverili kakovost osmih vzorcev nerafiniranega ... 

Kakovost živil 28. junij 2019
Pri 1/3 testiranih živil so razlike v ...

JRC, Skupno raziskovalno središče, je končno objavilo svojo dolgo pričakovano poročilo oziroma predstavitev rezultatov testiranja ocene pojava... 

Tržni pregled negaziranih brezalkoholnih ...

Predvsem otroci in mladostniki za žejo velikokrat posežejo po ledenem čaju. Čeprav ime pijače nakazuje, da gre za čaj in se nam zato morda zd... 

Kakovost živil 03. junij 2019
Omake za žar

Omake so se v zgodovini vedno uporabljale. Ko še ni bilo hladilnikov, so jih jedem dodajali kot konzervanse, tudi kot dodatek, s katerim so "zamas... 

Test špagetov

Priprava testenin je hitra in preprosta, zato se pogosto znajdejo na naših jedilnikih. Na voljo so v različnih oblikah, a najbolj znani in prilju... 

Kakovost živil 11. april 2019
Kako izberemo kakovostno šunko?

Kako naredijo šunke v kosu, po čem se razlikujejo, kako izbrati kakovosten izdelek? Nekaj vprašanj o šunkah smo zastavili prof. dr. Tomažu Pol... 

Tržni pregled šunk v kosu

Pazite na kakovost pri izbiri in zmernost pri uživanju. Pečena v testu, kuhana ali le narezana poleg jajc in hrena? Zagotovo bo na velikonočni m... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA