Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Kakovost živil 03. junij 2019
Omake za žar

Omake so se v zgodovini vedno uporabljale. Ko še ni bilo hladilnikov, so jih jedem dodajali kot konzervanse, tudi kot dodatek, s katerim so "zamas... 

Kakovost živil 23. maj 2019
Nadomestki mesa: zanima nas vaše mnenje

Zaradi težnje po zmanjševanju uživanja mesa in mesnih izdelkov nam živilska industrija ponuja vedno več različnih nadomestkov in imitacij mes... 

Test špagetov

Priprava testenin je hitra in preprosta, zato se pogosto znajdejo na naših jedilnikih. Na voljo so v različnih oblikah, a najbolj znani in prilju... 

Kakovost živil 11. april 2019
Kako izberemo kakovostno šunko?

Kako naredijo šunke v kosu, po čem se razlikujejo, kako izbrati kakovosten izdelek? Nekaj vprašanj o šunkah smo zastavili prof. dr. Tomažu Pol... 

Tržni pregled šunk v kosu

Pazite na kakovost pri izbiri in zmernost pri uživanju. Pečena v testu, kuhana ali le narezana poleg jajc in hrena? Zagotovo bo na velikonočni m... 

Kakovost živil 09. april 2019
Kako boste letos pobarvali pirhe?

Med velikonočnimi prazniki naše mize krasijo tudi pisani pirhi. Tehnik barvanja in okraševanja velikonočnih jajc je vsako leto več, zato smo p... 

Tržni pregled beljakovinskih ploščic

Kadar v naši vsakodnevni prehrani primanjkuje beljakovin, so beljakovinske ploščice priročna rešitev. Še posebej priljubljene so med športni... 

Akrilamid – kako se mu izogniti?

V živilih, ki vsebujejo veliko škroba, se pri kuhanju na visokih temperaturah, predvsem pri praženju, cvrtju in pečenju, tvori zdravju škodlji... 

Kakovost živil 21. februar 2019
Predpakirana sveža zelišča in začimbnice

Pri enem izmed večjih trgovcev sem želela kupiti svežo meto. Ugotovila sem, da na oddelku, kjer ponujajo predpakirana sveža zelišča in začim... 

Kakovost živil 20. februar 2019
Test sirnih namazov

Na testu smo preverili sestavo, označbo ter senzorične in mikrobiološke lastnosti desetih sirnih namazov, med njimi sta dva z ekološkim certifi... 

Vem, kaj jem!

Prehrana je pomembna skozi celotno življenjsko obdobje in je tesno povezana z našim zdravjem. Še posebej je pomembna v času odraščanja, saj t... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA