Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Prijava

Hrana in pijača

Kakovost živil 27. februar 2017
Suho sadje - uživajmo ga le v zmernih ...

Suho sadje je pozimi zelo primerno za hiter prigrizek, lahko pa ga v kuhinji uporabljamo za sladice, kot dodatek kosmičem, pa tudi pri pripravi ra... 

Kakovost živil 20. februar 2017
Tržni pregled mešanic žitnih kosmičev s ...

Ponudba pripravljenih žit za zajtrk je zelo raznolika, tokrat smo se osredotočili na mešanico žitnih kosmičev in suhega sadja. Pregledali smo ... 

Kakovost živil 04. januar 2017
Je kakav res koristen za zdravje?

"Ker je pri nas doma za zajtrk skoraj redno tudi kakav, me zanima, ali je res tako koristen za zdravje, kot pravijo?" 

Kakovost živil 28. november 2016
Test kremnih namazov z lešniki in kakavom

Prav vsi kremni namazi z lešniki in kakavom so se na testu dobro odrezali. A kljub dobrim (in zelo dobrim) skupnim ocenam smo na testu opazili tud... 

Kakovost živil 07. november 2016
Nekatere pijače in živila se spreminjajo ...

Vrednotenje industrijskih predpakiranih prehranskih izdelkov in pijač s "semaforjem" je prva uvedla britanska Food Standard Agency. Ugotovili so, ... 

Kakovost živil 25. oktober 2016
Zajtrk, da ne bomo lačni do kosila

Zajtrk je prvi obrok v dnevu, ki ga pojemo po skoraj 11 urnem nočnem `postu´. Zato ne preseneča, da je najpomembnejši del dnevnega prehranjevan... 

Kakovost živil 25. oktober 2016
Transmaščobne kisline so zdravju škodljive

Pri ZPS pozdravljamo in podpiramo odločitev Ministrstva za zdravje o pripravi in izdaji zakona oziroma pravilnika o omejevanju količine transmaš... 

Kakovost živil 25. oktober 2016
Instant napitki s kakavom: Manj kot ...

Instant napitki s kakavom so prav gotovo zelo priljubljeni predvsem med mlajšimi. V kozarcu toplega ali hladnega mleka zmešamo nekaj žličk osla... 

Kakovost živil 14. oktober 2016
Peti okus: umami

Osnovni štirje okusi, ki jih zazna človek, sladko, slano, kislo in grenko, so poznani dolgo, v 21. stoletju pa so jim znanstveniki dodali še ene... 

Kakovost živil 01. september 2016
Študent – veš, kaj ješ?

Za več zdrave izbire! 

Kakovost živil 30. avgust 2016
Neužitna živila v prodaji

Naša članica je kupila svežega piščanca `na podstavku´, ko pa je doma odprla embalažo, je imelo meso zelo neprijeten vonj in zato ga je zavr... 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA