Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Hrana in pijača

Kakovost živil 26. april 2018
Čebula

Čebula je ena najstarejših vrtnin, kar jih poznamo. Že med Rimljani je veljala za `zdravilo´ proti prehladu. Zdravilne lastnosti čebule, ki ji... 

Čas je za regrat!

Mnogi spomladi komaj čakajo, da se lahko odpravijo nabirat regrat in si tako privoščijo prvo domačo okusno solato. Nekateri pa regrata ne maraj... 

Kakovost živil 12. april 2018
Pogrevanje hrane – da ali ne?

Ob obilici predpripravljene hrane, ki jo pripravimo sami ali kupimo, se potrošniki pogosto sprašujejo, ali je pogrevanje hrane varno in zdravo. ... 

Test piščančjih posebnih klobas

Velike razlike v vsebnosti maščobe! Piščančje posebne klobase so nedvomno zelo priljubljene med potrošniki vseh generacij, zaradi nežne teks... 

Kakovost živil 15. marec 2018
Vlaknine za boljše počutje

Zaradi visokokalorične oziroma energijsko bogate hrane, ki jo pozimi običajno uživamo pogosteje kot v toplejših dneh, spomladi večkrat občuti... 

Kakovost živil 07. marec 2018
So lupine biocitrusov užitne?

"Ali so lupine citrusov, ki so naprodaj kot bio, užitne, ali velja upoštevati splošno navodilo v trgovini, da lupine citrusov niso užitne? Meni... 

Paradižnikova passata – rdeče zlato

Passata je surov pasiran paradižnik, vsestransko uporaben za pripravo omak, juh in drugih jedi. Kaj je pasata, kako jo pripravijo in kakšna je hr... 

Predpakirani krofi: velike razlike v ...

Krofi: mastna poslastica z aditivi. Bliža se pustni čas in z njim tradicionalne ocvrte slaščice, kot so flancati, miške in seveda krofi. Krofi... 

Kakovost živil 24. januar 2018
Tržni pregled zamrznjenih pic margerita

Pico imajo za svojo sicer Italijani, a je že dolgo med bolj priljubljenimi jedmi tudi pri nas in drugje po svetu. Pestra ponudba zamrznjenih predp... 

Fosfati - nepotrebni aditivi, od sedaj tudi ...

Fosforjeva kislina, fosfati in di- tri- polifosfati so aditivi, ki so v zadnjih petih letih dobili dovoljenje za uporabo v številnih živilih (pre... 

Kakovost živil 18. december 2017
Uredba o akrilamidu - objavljena

Je konec s temno rjavimi maslenimi rogljički in ocvrtim krompirčkom s počrnelimi robovi? 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA