Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pohištvo in oprema
Pohištvo in oprema
26. avgust 2019

V toplih mesecih, ko se barve in laki hitreje sušijo, se doma marsikdo loti kakšne manjše, pa tudi večje prenove. Le zakaj bi plačevali mojstra, saj prepleskati sobo ali prebarvati omarico res ne more biti ravno zahtevno, še posebej, ker so na voljo številni pripomočki, ki nam delo olajšajo. Na primer brizgalna pištola Total painter, s katero se zdi delo ob gledanju predstavitvenega videa na kanalu televizijske prodaje BCTV čisto preprosto, rezultati pa odlični. Seveda smo se o vsem tem želeli prepričati tudi sami, zato smo izdelek naročili in ga preizkusili.

Barvanje notranje stene: valjček še vedno zmaga
Za preizkus smo izbrali že pripravljeno barvo, ki je ni treba redčiti z vodo, da dobimo primerno viskoznost. Kljub natančnemu upoštevanju navodil za uporabo aparata je bil rezultat zelo klavrn – neenakomerno pobarvana stena (levi del na fotografiji). Z valjčkom smo dosegli bistveno boljši rezultat in tudi mnogo hitreje (desni del na fotografiji). Poleg tega temeljita priprava na delo (obsežna zaščita) pri delu z valjčkom ni potrebna, pri pištoli pa je zaradi pršenja drobcev barve vse naokoli nujna. Obvezna je tudi zaščita za dihala (maska). Po uporabi pištole nas je čakalo še zelo zamudno čiščenje posode za barvo in celotnega brizgalnega sistema, čiščenje valjčka je mnogo hitrejše in preprostejše.

elektricna brizgalna pistola total paint tv barve stene

Barvanje košare iz ločja in lesene pručke
Oba predmeta sta potrebovala »osvežitev«, za katero smo izbrali barvo akril emajl na vodni osnovi. Barvali smo zunaj, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj je pršenje drobcev barve zunaj precej manj moteče kot v prostoru. Rezultat barvanja je bil v obeh primerih zelo dober, delo smo opravili hitreje, kot bi ga s čopičem. A kaj, ko nas je na koncu spet čakalo zamudno čiščenje …

elektricna brizgalna pistola total paint tv barve kosare

Kaj nam je bilo pri izdelku všeč in kaj (sploh) ne

elektricna brizgalna pistola total paint tv vsec

  • Uporaba pištole je primerna tudi za laike.
  • Dober rezultat barvanja predmetov nepravilnih oblik (z več robovi, vdolbinami …).

 elektricna brizgalna pistola total paint tv ni vsec

  • Navodila za uporabo: dolgovezna, pogosto nerazumljiva.
  • Barvanje sten: zamudno (priprava na delo), slab rezultat.
  • Močan piš zraka, ki ga aparat oddaja med delovanjem: povzroči, da barva še bolj prši okoli, zaščito (papir, folija) moramo dobro prilepiti na podlago, drugače jo odnese.
  • Glasnost aparata med delovanjem.
  • Aparat se med delovanjem močno segreje, kar konkretno občutimo, saj ga imamo obešenega čez ramena.
  • Čiščenje po uporabi: zelo zamudno (čeprav smo za barvanje uporabili barve na vodni osnovi).
  • Visoka cena (99 evrov + poštnina 7,90 evra = 106,90 evra): na spletu smo našli cenejše primerljive brizgalne pištole.
  • Omejena uporabnost izdelka, ki ne upraviči visoke cene.

Avtorica: Meta Stegenšek

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA