Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pohištvo in oprema
Pohištvo in oprema
19. april 2018

Pospešen razvoj akumulatorskih baterij omogoča pogon vse večjih in močnejših strojev in, kot kaže, so sedaj na vrsti tudi kosilnice. Kosilnice, ki so se zelo dobro izkazale na testu so tako med baterijskimi kot bencinskimi modeli. Tokrat smo v primerjalnik dodali tudi ročne kosilnice. V primerjalniku še obsežnejši rezultati kot v reviji ZPStest, na voljo so rezultati za 110 preizkušenih kosilnic, 47 od tega jih lahko kupite tudi pri nas, v cenovnem razredu med približno 100 in 700 evri - zelo dobri le dve kosilnici - ena s ceno (solidnih) 350 €. Preverite! 


Potrošniške organizacije kosilnice testiramo vsako leto. Najbolj zanimive modele pošljemo v laboratorij takoj, ko jih lahko kupimo v trgovini, pri večini pa modele za test izberemo na podlagi njihove prisotnosti na evropskem (in svetovnem) trgu. Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, tudi kosilnice kupujemo anonimno, kot običajni potrošniki, njihov test pa izvajamo v akreditiranem laboratoriju. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Zmogljivost (50 %)
Priročnost in navodila (30 %)
Opremljenost (5 %)
Baterija (5 %)
Poraba energije (5 %)
Glasnost (5 %)
Kakovost izdelave (0%)
Varnost (0%)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto ali kreditno kartico, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več