Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pohištvo in oprema

Prenosne klimatske naprave ponujajo praktično rešitev za hlajenje prostorov povsod tam, kjer ni možnosti za namestitev stenske različice. Dejstvo pa je, da so vse, brez izjeme, energijsko zelo potratne in tudi precej glasne, zato velja nasvet, da naj bo odločitev zanjo le izhod v sili.

Potrošniške organizacije smo v zadnjem letu testirale 24 modelov prenosnih klimatskih naprav in na prste ene roke lahko preštejemo tiste, ki so dobile skupno oceno dobro, večina je test končala s povprečno oceno (tudi štirje modeli, ki so na voljo pri nas) ali slabšo. Poleg velike porabe energije in glasnega delovanja so naši laboratorijski testi potrdili tudi druge pomanjkljivosti prenosnih naprav, na katere proizvajalci le redko opozorijo, kot so neenakomeren pretok hladnega zraka v prostoru, neenakomerna porazdelitev temperature, bolj ali manj zahtevno praznjenje posode z vodo in druge.

Predstavljamo rezultate testiranja za štiri naprave, ki so na voljo pri nas, njihove dobre in slabe strani.

Beko BX109C
De'Longhi PAC N77 ECO
De'Longhi PAC N90 ECO Silent
De‘Longhi PAC CN93 ECO


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA