Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje
Kuhanje, pečenje, hlajenje
02. september 2019

"Kupiti nameravam nov hladilnik, pa me zanima vaše mnenju o uporabnosti predalov z različnimi poimenovanji, kot so 0 stopinj, Biofresh, Vitafresh, Chillerbox."

 favicon Preverite: rezultati testiranja kombiniranih hladilnikov

Preizkusili smo 403 hladilnike v cenovnem razponu od približno 220 € do 2.000 €, 54 jih lahko kupite v Sloveniji.

Tehnologijo `predali z 0 °C´ so razvili v Liebherrju (njihova tehnika je tudi v Mielejevih aparatih), nato so jo pod svojimi imeni začeli ponujati tudi drugi močnejši ponudniki hladilno-zamrzovalnih aparatov. Naštete izraze torej različni proizvajalci uporabljajo za poimenovanje predalov v hladilniku, v katerih shranjujemo živila pri nižji temperaturi, ki je blizu 0 °C. Pri tej temperaturi lahko v predalih, ki imajo tudi nižjo stopnjo vlage (največ 50-odstotno), daljši čas shranjujemo meso, ribe in mlečne izdelke, v predalih z višjo stopnjo vlage (90-odstotno) pa zelenjavo in sadje.

Takšna funkcija, ki sicer nekoliko povečuje porabo energije, je zelo dobrodošla v gospodinjstvih, kjer primanjkuje časa za vsakodnevne obiske trgovin, saj je uporabnost svežih živil občutno daljša.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA