Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, smo tudi opekače kruha kupili v trgovinah običajni potrošniki. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve).
Kako smo testirali
Zmogljivost (60 odstotkov skupne ocene)
Pri vseh preizkusih smo uporabili pravokoten srednje debel bel namenski kruh za toast. Polovico vzorcev smo zamrznili na –18 °C. Pred začetkom testiranja smo s poskušanjem določili optimalno nastavitev aparata. Vsak preizkusni cikel smo začeli na ohlajenem aparatu, spekli smo tri zaporedne peke rezin, z enominutnim vmesnim ohlajevanjem. Vsako popečeno rezino smo natančno pregledali in porjavelost obeh strani ocenili glede na vzorčno lestvico. V končni oceni smo upoštevali tudi negativne točke, ki smo jih podelili, če smo zaznali razlike pri stopnji opečenosti med posameznimi pekami ali med različnimi režami. Preizkus smo izvedli s svežim in zamrznjenim kruhom.
Priročnost (35 odstotkov skupne ocene)
Ocenjevali smo posamezne vidike uporabe. Razumljivost in uporabnost navodil, preprostost vstavljanja kruha, nastavitve porjavelosti, prekinjanje pečenja, izvlačenje vročega kruha in uporabo predala za drobtine. Posebej smo ocenili še preprostost celovitega čiščenja in vsakodnevnega vzdrževanja čistega ohišja, torej občutljivost na prstne odtise in podobne madeže zaradi uporabe.
Kakovost izdelave (5 odstotkov skupne ocene)
Ocenili smo kakovost uporabljenih materialov in trdnost konstrukcije.
Varnost (0 odstotkov skupne ocene)
Pri preizkusu varnosti so vsi aparati podvrženi standardnim preizkusom za varnost električnih aparatov, dodatno smo pregledali vse točke, ki bi med delovanjem lahko povzročile poškodbo oziroma opekline (ročaji, kontrolni gumbi, zunanji deli ohišja). Ocena varnosti v deležu skupne ocene ni upoštevana, v primeru slabih rezultatov pa bi močno znižala končno oceno.