Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje

Kupujete vakuumski varilnik? Na testu smo preverjali, kako učinkoviti in hitri so pri opravljanju osnovne funkcije, to je pri vakuumskem pakiranju in varjenju vrečk z živili, kako prijazni so za uporabo in kako so izdelani. Uporabili smo različne vrste živil: zrezke iz mlete govedine (burger), rezino svežega lososa v marinadi (olje, limona), toast in sveže jagode. Pri delu smo upoštevali napotke proizvajalcev, in sicer pri načinu dela, izbiri ustreznih programov za izbrana živila (vlažno, suho ...) ter pri izbiri vrečk oziroma folije. Preizkuse in meritve so izvajali strokovnjaki v laboratoriju. Na testu aparati v cenovnem razponu od približno 30 do 200 evrov, zmagal je aparat iz srednjega cenovnega razreda.

Caso VC 10
Caso VC 300
Clatronic FS 3261
Gorenje VS 120 E
Severin FS 3609
Status SV 2000
Unold Vacuum Sealer Silver


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več