Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje

Članica je kupila kombinirani hladilnik in ga postavila v neogrevano shrambo, kjer je temperatura pozimi tudi samo + 7°C. Hladilnik je prenehal delati in vsa zamrznjena živila so se odtajala. 

Napako je prijavila prodajalcu in pooblaščenemu serviserju. Ta ji je pojasnil, da ti aparati delajo le v normalnih klimatskih razmerah (t. j. od +16° do +32°C) in ji žal ne more pomagati, saj ni kupila ustreznega aparata.

Hladilno zamrzovalni aparati so izdelani za delovanje v povsem določenem temperaturnem območju, ne pa za delovanje v neogrevanih prostorih. Praviloma izdelujejo take, ki so uvrščeni v razred N, ki ustreza povprečnim temperaturam v stanovanjih v naših podnebnih razmerah. Če aparat stoji zunaj stanovanja, v kleti, na balkonu, v garaži..., proizvajalec ne more zagotoviti, da bo v notranjosti hladilnika ustrezna temperatura.

razred N (normalni) +16°C do + 32°C
razred ST (subtropski) +18°C do + 38°C
razred T (tropski) +18°C do + 43°C

Proizvajalec namreč lahko zagotavlja ustrezno delovanje aparata le, če so izpolnjeni temperaturni pogoji.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA