Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje
Kuhanje, pečenje, hlajenje
03. september 2020

Prenavljam kuhinjo in želim vgraditi kuhalno ploščo na plin. Na kaj moram biti pozorna pri nakupu?

Na prvi pogled plinska kuhališča ločimo po materialu plošče, na kateri so kuhališča. Ta je lahko iz nerjavne pločevine, emajlirana ali steklokeramična. Zaradi preprostejšega čiščenja je razumno razmišljati o steklokeramični plošči – površina sicer zahteva sprotno čiščenje, a delo je hitro opravljeno in precej manj naporno od čiščenja zasušenih in zažganih madežev.

Preverite tudi:

favicon Test indukcijskih kuhališč

favicon Test kuhinjskih nap

Izbiro velikosti in število kuhalnih mest uskladite z vašim načinom uporabe in velikostjo kuhalnih posod, ki jih uporabljate.

Predlagam izbiro s štirimi ali petimi kuhalnimi mesti. Zelo pomemben je podatek o moči gorilnikov in njihova regulacija. Nekateri ponujajo digitalni zaslon za boljši nadzor in poseben gumb za sočasen izklop vseh kuhališč.

Velike razlike so v obliki in izdelavi mreže oziroma nosilcev posode. Manj dela bo, če so nosilci iz materialov, ki dopuščajo pomivanje v stroju. Z električnim vžigom so danes opremljene skoraj vse izvedbe, a vseeno preverite tudi to. Za ljubitelje pečenja, cvrenja in priprave hrane v voku je nepogrešljivo kuhališče z močnim, dvojnim grelnikom – običajno je to pri plošči s petimi polji močnejše (4 do 6 kW, preverite moč plina!).

Težave so lahko tudi zaradi oblike nosilcev, predvsem pri uporabi posod majhnih dimenzij, na primer džezve. Ne pozabite na varnostni sistem, ki prekine dovod plina, če plamen ugasne.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA