Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje

Ko razmišljamo o nakupu kuhalne plošče, je prva odločitev vir energije – plin ali elektrika? Če smo izbrali elektriko, sta možnosti dve: kuhanje s klasičnimi sevalnimi greli in novejša tehnologija, indukcija. Vse vrste imajo prednosti in pomanjkljivosti, zato naj odločitev temelji na naših navadah, možnostih in pričakovanjih.

Prostostoječe štedilnike so danes skoraj povsem izrinile kuhalne plošče, ki jih vgrajujemo v delovne pulte. Plinske so iz kovine (nerjavna pločevina) ali steklokeramike, električne pa skoraj izključno iz steklokeramike, ki ima veliko toplotno odpornost in omogoča zelo preprosto čiščenje. Le v primeru grobih udarcev lahko steklene površine tudi počijo ali se zlomijo. Steklokeramika zahteva sprotno čiščenje, kar je morda sprva nekoliko moteče, a v primerjavi z zahtevnim odstranjevanjem zastarane in zasušene umazanije prevlada mnenje, da je vzdrževanje čistoče na steklokeramiki v primerjavi z vsemi drugimi površinami daleč najbolj preprosto.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA