Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje

Palični mešalnik je namenjen vsem, ki radi kuhajo, a ne želijo porabiti preveč časa za pripravljanje hrane. Z njim hitro pripravimo kremne juhe, najrazličnejše omake, kašice za dojenčke in smoothije. Bolje opremljen aparat ima še metlico za stepanje in sekljalnik, s čimer je obseg pomoči še večji. Zanimalo nas je, kako učinkoviti so različni modeli in pri tem spet ugotovili, da višja cena še ne pomeni boljše kakovosti! V primerjalniku so na voljo rezultati za 105 preizkušenih paličnih mešalnikov, 24 jih lahko kupite v Sloveniji. Poleg rezultatov testa so na voljo tudi tehnični podatki za preizkušene mešalnike, do pet mešalnikov pa lahko primerjate tudi med seboj.

Vse izdelke smo kupili v trgovini kot navadni potrošniki, proizvajalci na izbor niso imeli vpliva. V okviru testa smo preverili:

Učinkovitost (60 odstotkov skupne ocene): priprava majoneze, testa za palačinke, kašice za dojenčke, smoothie, seklanje, stepanje, rezanje krompirja.
Hrup (10 odstotkov skupne ocene)
Priročnost (25 odstotkov skupne ocene): navodila, sestavljanje , izbira programov, rokovanje med uporabo, čiščenje, prenašanje in pospravljanje, priročno za levičarje in desničarje, dolžina električnega priključka.
Izdelava (5 odstotkov skupne ocene)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več