Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje
Čiščenje, pomivanje
16. januar 2019

Vpojne, a ne vedno primerne za stik z živili. Kuhinjske brisače so nepogrešljiv pripomoček, ko po nesreči kaj polijemo in želimo na hitro obrisati površino, z njimi lahko očistimo okna in ogledala, popivnamo maščobo s hrane, marsikdo jih vsaj občasno uporablja tudi kot robček. V okviru testa smo preverili kako hitro se brisače strgajo, kako dobro vpijajo in pobrišejo gladke površine. Preizkusili smo, ali izločajo optična belila in (morebitno) navzočnost bakterij. Izdelek, ki je tako raznovrsten, je izziv preizkušati, a mi smo se tega z veseljem lotili in prišli do presenetljivih rezultatov.

dm/Saugstark & Sicher Küchentücher Classic
dm/Saugstark & Sicher Küchentücher Recycling
Hofer/Solo Excellent
Lidl Floralys ultra absorbent
Mercator Natur Premium
Müller/Softstar Das Saugstarke
Paloma Multi Fun Design
Spar Lovely Küchenrolle/Kitchen Roll
Zewa Wisch & Weg Original

Vse ztestiranje vzorce smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Vpijanje: 40 % skupne ocene
Pretržna sila: 30 % skupne ocene
Brisanje gladkih površin: 15 % skupne ocene
Mikrobiološke značilnosti: 15% skupne ocene
Izločanje optičnih belil: 0% skupne ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več