Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje
Čiščenje, pomivanje
12. maj 2017

Če ne gre zlepa, uporabi drugo šobo! Moč motorja je pogosto razlog, da je čistilnik uvrščen v višji ali nižji cenovni razred. Učinkovitost pa je odvisna tudi od konstrukcije šobe, zato sam podatek o moči motorja ni dovolj. Posplošeno sicer lahko rečemo, da močnejši motor zagotavlja večji pritisk in večji pretok vode, s čimer sta tudi učinkovitost in hitrost čiščenja večji, a brez prave šobe vse skupaj ne pomeni ničesar. Rezultati testa in številni koristni nasveti za nakup! Zmagal je najdražji, a med štirimi, ki so si priborili zelo dobro končno oceno (kar se na testih ne zgodi ravno pogosto) tudi dva za katera ni treba seči (res) globoko v žep.

Bosch AQT 35-12+
Bosch AQT 37-13+
Bosch AQT 40-13 200
Einhell TC-HP 2042 PC (4140730)
Kärcher k2 Full Control Home
Kärcher k2 Premium Home
Kärcher k3 full control
Kärcher k4 full control home
Kärcher k4 premium full control home
Kärcher k5 full control home
Kärcher k5 premium full control plus home
Nilfisk C 130.2-8 PAD
Nilfisk E 150.1-10 PAD H Xtra
Stihl 119
Stihl 129 plus
Stihl RE 98


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več