Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje
Čiščenje, pomivanje
21. avgust 2020

Prenavljam kuhinjo, zamenjati nameravam tudi izrabljene aparate. V trgovini sem našla namizni model pomivalnega stroja, ki se mi zdi zanimiv, verjetno bi povsem zadoščal za moje potrebe, saj živim sama. Namizna izvedba me je pritegnila tudi zato, ker imam težave s hrbtenico in se izogibam sklanjanju. Med testiranimi pomivalnimi stroji tega tipa stroja ne najdem. Zanima me, ali so bili kdaj na testu in kaj menite o njih?

Imate prav, namiznih pomivalnih strojev še ni bilo na testu. Sicer so na trgu, a v precej skromnem številu, zato predvidevamo, da je povpraševanje po njih majhno, kar je tudi razlog, da jih ne uvrstimo na test. Glede na majhno povpraševanje in ponudo lahko domnevamo, da niso med tehnološko najbolj naprednimi. Če lahko sklepamo po podatkih, tudi niso med varčnejšimi, podatka o kakovosti pomivanja pa brez testiranja nimamo.

favicon Preverite: test pomivalnih strojev
Cene pomivalnih strojev se gibljejo od nekaj manj kot 300€ pa do več kot 1400 €: kaj pa razlike v kakovosti? Preverite, dobrega lahko kupite že za približno 350 €!

Predlagam, da raje razmislite o nakupu ožjega, 45-centimetrskega stroja, ki ne bo zasedal delovnega pulta. Izbira teh je večja, bili so tudi na testu. Da se izognete sklanjanju, naj stroj ne stoji na tleh, ampak ga, če imate to možnost, vgradite nekoliko višje v kuhinjsko omaro. Višja lega pomivalnega stroja je že dolgo zelo priljubljena, a pri nas v praksi še ni zaživela.

Avtorica: Dušica Breskvar

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA