Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Čiščenje, pomivanje

Prvi aparati te vrste so prišli na trg že pred desetletji in takoj osvojili gospodinje, a so imeli vrsto pomanjkljivosti. Sodobni parni čistilniki ohranjajo osnovno idejo, z umazanijo se še vedno spopadajo brez kemikalij, le s paro, a so učinkovitejši in prijaznejši za uporabo, tako vsaj trdijo proizvajalci. Preizkusili smo jih, da preverimo, kaj zmorejo, kako opravijo delo in kako prijazni so za uporabo.

Pokončni parni čistilniki
Ariete Xvapor Deluxe 4146 1
Hoover CA2IN1D 011
Kärcher SC3 EasyFix 1.513-110.0
Kärcher SC4 Easy Fix 1.512-450.0
Leifheit Clean Tenso 11913
Rowenta Steam Power RY6537WI

Talni parni čistilniki
Kärcher FC3 1.055-300.0
Kärcher FC5 1.055-400.0

Vse čistilnike smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena je sestavljena iz preizkusov
Učinkovitost (čiščenje trdih talnih površin, keramike, špranj in fug, okenskega stekla): 50 % ocene
Vzdržljivost: 25% ocene
Priročnost: 25% ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA