Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Dom in vrt
Dom in vrt
08. december 2016

Želite letos podariti darila s svojim osebnim pečatom oziroma taka, pri katerih šteje kreativnost in ne globina denarnice? Pri tovrstnih darilih imate dve možnosti, ali darilo res v celoti izdelate doma ali pa izvedbo svojih idej zaupate zunanjemu izvajalcu. Pripravili smo nekaj idej, za katere smo prepričani, da obdarovancev ne bodo pustile ravnodušnih. Nekatere so lahko tudi rešitev v zadnjem hipu.

ustvarjamo marmeladaDomača marmelada, solate, omake, pijače ...
Domače je moderno in priljubljeno. Če ste pripravljeni deliti svoje doma narejene dobrote, je vse, kar potrebujete, le še privlačna embalaža. Lahko pa tik pred zdajci izdelate pomarančno marmelado, saj je v novembrsko-decembrskem obdobju pomaranč v izobilju.

ustvarjamo kazalaKazala
To je vedno uporabno darilo za ljubitelje knjig. Kazalo je narejeno hitro, izvedba pa ponuja zelo veliko možnosti. Lahko je iz papirja, usnja, blaga, z okraski ali brez. Edina omejitev je vaša domišljija oz. izbor materiala in dodatkov.

ustvarjamo mesanica za torteMešanica za torto/piškote v kozarcu
Ideja za darilo v zadnjem trenutku: izberite recept za torto ali piškote, nakupite vse suhe sestavine in jih stresite v steklen kozarec. Lahko preprosto uporabite prazen kozarec od kumaric, pese … ali pa kupite kozarec za piškote, v katerega bo obdarovanec lahko spravil končni izdelek. Ne pozabite na dekoracijo kozarca in na recept.

ustvarjamo domaci cajiDomači čaji in sirupi
Posušene kamilice, žajbelj, bezeg, šipek … Če boste ta zelišča podarili še v doma sešitih platnenih vrečkah, sirupe pa v privlačnih stekleničkah, opremljene z imenom zelišča oziroma sirupa, bo takšnega darila vsakdo vesel. Namig: zelišča in sirup iz smrekovih vršičkov so idealna kombinacija.

Ne pozabite: 
Darila sprejemamo z očmi in lepa dekoracija je pika na i. Zato pa ne potrebujete ovojnega papirja ali okrasnih vrvic. Zadoščajo že naravni okraski – storži, navadna vrv, doma narejena vizitka. Steklene kozarce lahko zavijete ali jih pobarvate z barvami za steklo. Lahko pa darilo podarite v platneni nakupovalni vrečki, kateri dodate svoj pečat - izvezite obdarovančev monogram ali z barvami za blago narišite preprost lik oz. napišite domiseln verz.

ustvarjamo skodelicaSkodelice s posvetilom ali preprosto sliko
Ljubitelje čaja in kave razveselite s skodelicami. Izberi te preproste enobarvne skodelice in nanje s pisalom za keramiko napišite zabaven slogan, misel, ali kaj narišite.

ustvarjamo reciklazaReciklaža odsluženih oblačil
Premajhne ali strgane kavbojke uporabite za izdelavo dekliške torbice, rokave starega puloverja pa kot darilno vrečko za steklenico ali kozarec s piškoti, marmelado itd.

ustvarjamo miloDoma narejeno milo
Dišeče darilo. Naredite majhna mila z vonjem po žafranu, sivki, limoni, pomaranči oz. kateremkoli drugem vonju.

ustvarjamo torta v kozarcuTorta v kozarcu
Popularne so tudi torte za "takojšnjo uporabo" v kozarcu. Pripravite biskvit, položite ga v izbrani kozarec in prelijte s poljubnim prelivom, nadevi oz. koščki suhega sadja, oreščkov, čokolade, pač glede na obdarovančev okus. Tudi v tem primeru lahko uporabite kar prazen kozarec, v katerem je bilo kaj vloženo.

ustvarjamo bozicni piskotiBožični piškoti
Receptov je zelo veliko, za vse okuse in sposobnosti. Potrebujete le dovolj časa, saj pri domači peki bližnjic ni, a rezultat bo navdušil domače in obdarovance. Vonj po domačih piškotih je za marsikoga edinstveni vonj prazničnega doma.

ustvarjamo odejaOdeja "patchwork", blazina, torbica ali ovitek za knjige
Izberite izdelek, ki ustreza vašim spretnostim in seveda času, ki ga imate na razpolago. Predvsem pa s takšnim izdelkom obdarite nekoga, ki mu bo res všeč, saj bo znal ceniti čas in trud, ki ste ga vložili v izdelavo.

ustvarjamo magnetkiMagnetki za hladilnik
Preprosto izberite fotografije, ki bodo na magnetkih in za katere ste prepričani, da bodo razveselile obdarovanca. Naročilo za izdelavo magnetkov lahko oddate prek spleta. Vedeti pa morate, da je lahko rok za izdelavo tudi teden dni ali več. Naredite pa jih lahko tudi sami. Kupite magnetke v želeni obliki, izberite fotografije, jih izrežite, nalepite na magnet in premažite s svetlečim lakom. Lahko pa naredite tudi različne figure iz gipsa, keramike, in na hrbtno stran nalepite magnet.

Imate zanimivo idejo za novoletno obdarovanje, ki je rezultat vaših rok? Pošljite nam fotografijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Avtorica: Jasmina Bevc Bahar

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA