Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pranje, sušenje, likanje

Nežni do materialov, a tudi do madežev. Oblačila iz občutljivih materialov, volne in svile so precej zahtevna za pranje. O tem, da je pranje v stroju nežnejše od ročnega, smo že pisali. Kako pa na rezultate pranja vplivajo detergenti, smo preizkušali na primerjalnem testu pralnih sredstev za občutljivo perilo. Kot kaže, so vsi nežni do materialov, a tudi do madežev. Boljše ocene kot `povprečno´ ni bilo. Preverite!

Almawin Wolle & Seide Koncentrat
Dax Sensitive Balsam
Denkmit Woolwaschlotion
Ecover Woll-und Feinwashcmittel
Formil Wool
Frosch Fein- & Woll - Waschmittel
Sonett Olive laundry liquid for wool and silk
Tandil Feinwaschmittel
Woolite Delicate Wool (with keratin)

Vse detergente smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Polstenje (40 % skupne ocene)
Mastni madeži (15 % skupne ocene)
Barvni madeži (10 % skupne ocene)
Encimatski madeži (10 % skupne ocene)
Pigmentni madeži (10 % skupne ocene)
Označevanje (10 % skupne ocene)
Belilni učinek (5% skupne ocene)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA